Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ - FOREHAND - BACKHAND ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ

Οι πιο κάτω ιδέες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις κύριες δραστηριότητες μας για ένα σχέδιο μαθήματος με θέμα την Εισαγωγή των παιδιών στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση
ΚΤΥΠΗΜΑ FOREHAND - ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

ΘΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ (Forehand)
ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (Κτύπημα)
ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

______________________________________________________________________________________________________________
ΚΤΥΠΗΜΑ BACKHAND - ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ (Backhand)
ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (Κτύπημα)
ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

_________________________________________________________________________________________________ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ FOREHAND ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ
Τα παιδιά σε ζευγάρια ανταλλάσουν πάσες με κτύπηματα Forehand (με μπαλόνι). Αριθμούν πόσες συνεχόμενες πάσες μπορούν να κάνουν χωρίς να τους πέσει το μπαλόνι στο έδαφος.

ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ BACKHAND ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ

Τα παιδιά σε ζευγάρια ανταλλάσουν πάσες με κτύπηματα Backhand (με μπαλόνι). Αριθμούν πόσες συνεχόμενες πάσες μπορούν να κάνουν χωρίς να τους πέσει το μπαλόνι στο έδαφος.


ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει και την τελική μας δραστηριότητα σε ένα πιθανό σχέδιο μαθήματος που θα περιλαμβάνει και τις πιο πάνω δραστηριότητες με θέμα την ¨Εισαγωγή των παιδιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση".

Τοποθετούμε ένα στεφάνι έτσι ώστε να είναι στο ύψος του πάνω μέρους του σώματος των παιδιών. Αν δεν υπάρχει τρόπος να τοποθετήσετε το στεφάνι η δραστηριότητα αυτή μπορεί να γίνει και σε τριάδες (με το ένα παιδί κάθε φορά να κρατά το στεφάνι στο σωστό ύψος).

Σκοπός των παικτών να περάσουν το μπαλόνι μέσα από το στεφάνι είτε με forehand είτε με backhand κτύπημα. Κάθε επιτυχημένη τους προσπάθεια τους δίνει και ένα πόντο. Μπορούμε στο παιχνίδι να εισαγάγουμε και το σερβίς και πόντο να πέρνει ο παίκτης σε κάθε αποτυχημένο κτύπημα του αντιπάλου.

Το παιχνίδι τελειώνει πάντα στους έντεκα πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου