Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Σίγουρα η προθέρμανση είναι βασικό μέρος ενός μαθήματος Φυσικής Αγωγής ανεξάρτητα από τη θεματολογία του. Κάντε την προθέρμανση για μικρά παιδιά πιο διασκεδαστική με την αφήγηση μιας ιστορίας και προτρέποντας τα παιδιά να την δραματοποιήσουν επαναλαμβάνοντας δικές σας κινήσεις που θα θέλατε να περιλάβετε στην προθέρμανση.

Βάλτε στην ιστορία σας διάφορους τρόπους μετακίνησης, άλματα , στροφές μιμητικές κινήσεις ζώων ή άλλων κινήσεων από την καθημερινή ζωή και δουλέψτε σε διάφορα επίπεδα, κατευθύνσεις και εντάσεις.

Η ιστορία σας μπορεί να είναι και ένα γνώστο παραμύθι στα παιδιά τροποποιημένο έτσι ώστε να εντάξουμε σε αυτό τις κινήσεις που θέλουμε.


ΔΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

1 σχόλιο:

  1. Εξαίρετη ιδέα...
    Και σκεφτόμουνα πολλές φορές πως θα μπορούσα να κάνω πιο διασκεδαστική την έναρξη του μαθήματος...
    Πολύ κατατοπιστικό και το βίντεο :)
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή