Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΕΞΑΣΚΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ - ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΕΞΑΣΚΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ - ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ

Ατομικό Βιβλιαράκι Πρόοδου - Εξώφυλλο

Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας μας για επέκταση της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και θέλοντας να στρέψουμε την προσοχή τους και σε άλλες δραστηριότητες άσκησης πέρα από τα ομαδικά παιχνίδια (ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα κλπ), θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο σχολείο μας πάνω σε εθελοντική βάση ένα καινούριο πρόγραμμα άθλησης με την ονομασία:


«Εξασκούμαι στο σχοινάκι – Βελτιώνω την υγεία μου»

Τα παιδιά σε καθορισμένο χώρο με καθημερινή άσκηση στο σχοινάκι θα προσπαθούν να γίνονται καλύτερα. Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα γίνεται αξιολόγηση της επίδοσης τους και θα επιβραβεύονται ανάλογα με διπλώματα επιπέδου 1, 2, 3, κλπ. Παιδιά που θα φτάσουν σε ψηλά επίπεδα επίδοσης θα παίρνουν σαν τελική επιβράβευση Πτυχίο στο σχοινάκι.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί για ολές τις τάξεις του σχολείου με κίνητρο τα παιδιά να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο που μπορούν και γιατί όχι στο Πτυχίο. Το κόστος για αγορά από το εμπόριο ενός ατομικού σχοινιού γυμναστικής είναι μηδαμινό σε σχέση με τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα παιδιά.

Για να δώσουμε περισσότερο ενδιαφέρον και κίνητρα στα παιδιά θα μπορούσαμε με την έναρξη του προγράμματος να τους δώσουμε το Ατομικό Βιβλιαράκι Πρόοδου όπου μέσα θα περιλαμβάνονται όλα τα διπλώματα τα οποία και θα πρέπει να πάρουν για να φτάσουν στο πτυχίο. Μετά τήν αξιολόγηση του κάθε παιδιού σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, και αφού αυτή είναι επιτυχής, υπογράφουμε το αντίστοιχο δίπλωμα από το Ατομικό Βιβλιαράκι Πρόοδου και το παιδί αρχίζει την προσπάθεια του για το επόμενο δίπλωμα.

Πιο κάτω σας παραθέτω δείγμα από το πρώτο δίπλωμα το οποίο περιλαμβάνεται στο Ατομικό Βιβλιαράκι Πρόοδου


ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 11 ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ

ΣΤΕΙΛΕ 2 ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ¨ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ¨ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (savvidg@cytanet.com.cy) ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΑΚΙ

Σημείωση: Η κάθε ανάρτηση στο ιστολόγιο θα αναφέρει το όνομα του αποστολέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου