Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

ΚΑΡΤΕΛΕΣ - ΕΥΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

Μοιράστε στα παιδιά τις πιο κάτω καρτέλες ή παρόμοιες και ζητήστε τους να εκτελέσουν φανταστικές διαδρομές ώστε να σχηματίσουν τις γραμμές που απεικονίζουν.
Τα παιδιά αλλάζουν καρτέλα και εκτελούν και πάλι την πιο πάνω δραστηριότητα.

Επέκτασεις:

Ένα παιδί παίρνει καρτέλα και κινείται για να σχηματίσει τη φανταστική γραμμή και τα άλλα παιδιά που παρακολουθούν προσπαθούν να μαντέψουν τι γραμμή σχημάτισε με την κίνηση του ή ακόμη να τη σχεδιάσουν σε χαρτί.

Τα παιδιά σχηματίζουν ζευγάρια ή μεγαλύτερες ομάδες και με τις καρτέλες που έχουν στη διάθεση τους ετοιμάζουν ένα σύντομο κινητικό πρόγραμμα.


Σημείωση: Η πιο πάνω δραστηριότητα μπορεί να εφαρμοστεί και στη διδασκαλία των μετακινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου