Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
40 μαθήματα με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών

Περιγραφή
Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα "κεφάλαια" της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να λειτουργήσει ως ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο। Παρόλα αυτά, ο εκπαιδευτικός που θα αποφασίσει να διδάξει παιδιά προσχολικής ηλικίας έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, οι οποίες πηγάζουν από τις ιδιαιτερότητες και τη σημαντικότητα της προσχολικής ηλικίας στην εξέλιξη των παιδιών.Στο
βιβλίο αυτό αναλύεται το "πώς" και το "γιατί" της αποτελεσματικής διδασκαλίας του ελληνικού παραδοσιακού χορού στα μικρά παιδιά.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται συνοπτικά η θεωρητική βάση του προγράμματος: Συμβολή της κίνησης στην ανάπτυξη των παιδιώνΟφέλη από τη συμμετοχή σε μαθήματα χορού. Βασικοί άξονες για το σχεδιασμό ενός προγράμματος παραδοσιακού χορού.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει:Πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση των μαθημάτων (διάρκεια, συχνότητα, απαραίτητος εξοπλισμός, δραστηριότητες, κ।λπ.)Αναλυτική περιγραφή 40 μαθημάτων για μικρά παιδιά।Απευθυνόμαστε λοιπόν σε δασκάλους ελληνικού παραδοσιακού χορού, φοιτητές/τριες τμημάτων προσχολικής αγωγής και Τ.Ε.Φ.Α.Α., εκπαιδευτικούς Φ.Α.
και νηπιαγωγούς με την ελπίδα ότι θα τους βοηθήσουμε να κάνουν το μάθημά τους ευχάριστο και αποτελεσματικό και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τα θετικά στοιχεία του ελληνικού χορού προς όφελος των παιδιών।Τα μαθήματα χορού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, μολονότι απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και μεγάλα αποθέματα ενέργειας, προσφέρουν αναμφισβήτητα μια συναρπαστική εμπειρία, Ας τη ζήσουμε!
Έτος έκδοσης: 2010
Σελίδες: 182
Συγγραφείς: Φωτεινή Βενετσάνου, Χρήστος Λεβέντης
Τιμή: 20,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου