Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ρυθμοκινητική ανάλυση και ρυθμική αρίθμηση। Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο προορισμένο για μαθητές δημοτικών σχολείων και λυκείων, φοιτητές, ειδικούς που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, δασκάλους παραδοσιακών χορών και το ευρύ κοινό। Το βιβλίο οργανώνεται σε δέκα κεφάλαια (382 σελίδες), στα οποία ο συγγραφέας παρουσιάζει, με τρόπο συνοπτικό, τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τους παραδοσιακούς χορούς. Επίσης προχωρεί στην κατάθεση νέων ερευνητικών δεδομένων που αφορούν: τη ρυθμική οργάνωση του χρόνου, τον προσδιορισμό και την καταγραφή της συνάφειας των ρυθμικών και κινητικών στοιχείων, τη ρυθμική αρίθμηση, καθώς και άλλα σχετικά θέματα. Ως παράδειγμα ρυθμοκινητικής ανάλυσης
και ρυθμικής αρίθμησης, χρησιμοποιεί την από το ΥΠ।Ε.Π.Θ. καθορισμένη ύλη για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και για την Ανώτατη την ύλη του 1ου και 2ου εξαμήνου του Τ।Ε.Φ.Α.Α./Α Π.Θ. Ο συγγραφέας αφιερώνει τρία παραρτήματα στα οποία περιλαμβάνονται μεταγραφές μουσικών και ποιητικών κειμένων και εικόνες, που αφορούν: το χορευτικό σχήμα, τη σειρά και τη λαβή των χορευτών, καθώς και εικόνες σχετικές με τους μουσικούς και τα μουσικά όργανα. Το βιβλίο συνοδεύεται από τρία DVD στα οποία εμπεριέχονται, ανάλογα με την περίπτωση, περισσότερες της μιας μορφές του ίδιου χορού. Εμπεριέχονται εκατό περίπου διαφορετικές χορευτικές μορφές. Στα DVD περιλαμβάνονται καταγραφές στα χωριά, αλλά και καταγραφές οργανωμένων χορευτικών συγκροτημάτων των οποίων η «ποιότητα» κρίθηκε αξιόπιστη.
Τιμή: 70,00 ευρώ
Διάθεση – παραγγελίες Βιβλιοπωλείο ΣΑΛΤΟ,Θεσσαλονίκη Αγγελάκη 21, τηλ. 2310262854
Αθήνα, Στοά ΟΠΕΡΑ , Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους, τηλ.2103392660

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου