Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το δημοτικό τραγούδι και τη δημοτική μουσική στην Κύπρο.Οι πληροφορίες αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν έχετε σκοπό να διδάξετε ένα κυπριακό χόρό στα παιδιά.


Συγκεκριμένα οι θεματικές της μελέτης αυτής περιλαμβάνουν τα πιο κάτω:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ
Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου